Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Θεσσαλονίκη

Πανέτοιμο το «Μακεδονία» για τις πρώτες αφίξεις τουριστών

128views

Στις 13.20 είναι προγραμματισμένη να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η πρώτη πτήση από το εξωτερικό μετά από τρεις μήνες.

Πιο συγκεκριμένα θα προσγειωθεί πτήση της Aegean από Μόναχο ενώ στις 20.10 η δεύτερη άφιξη της ημέρας από Λάρνακα της Olympic. Και οι δύο πτήσεις που θα αφιχθούν σήμερα είναι γεμάτες. Η πτήση από Μόναχο έχει 150 επιβάτες, όπως επίσης και από τη Λάρνακα.

Από το πρωί προσγειώνονται πτήσεις εσωτερικού και έπονται και άλλες από Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο, Καλαμάτα κ.α.

Η είσοδος των επιβατών προς αναχώρηση γίνεται από την παλιά είσοδο και αφού κάνουν τσεκ ιν προχωρούν προς το χώρο του νέου τέρμινα για τον έλεγχο και να περάσουν στο χώρο αναμονής.

Στους χώρους υπάρχουν οι σχετικές ενημερώσεις για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποστάσεων ενώ υπάρχουν και οι σχετικές ενδείξεις στο πάτωμα. Τόσο οι επιβάτες όσο και οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες κατά την παραμονή τους στους εσωτερικούς χώρους.

Από σήμερα και έως 30 Ιουνίου,  επιτρέπονται όλες οι διεθνείς πτήσεις με εξαίρεση αυτές από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια.

Παρουσία Χαρδαλια η υποδοχή της πρώτης πτήσης

Την πτήση από Μόναχο θα υποδεχθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και θα επιτηρήσει τη διαδικασία των ελέγχων για κορωνοϊό στους επιβάτες.

Όπως ο ίδιος δήλωσε εχθές κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο αεροδρόμιο οι επιβάτες θα κάνουν το τεστ και στη συνέχεια θα κατευθύνονται στον προορισμό τους.

Πανέτοιμο το «Μακεδονία» για τις πρώτες αφίξεις τουριστών (ΦΩΤΟ)

πηγή thessnews

Leave a Response