Τρίτη, Μάρτιος 2, 2021
Επικαιρότητα

Κύπρος: Ανησυχία για κρούσμα κορωνοϊού σε αεροσυνοδό από Ελλάδα

134views

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε αεροσυνοδός, σε πτήση από την Ελλάδα προς την Κύπρο.

Το μέλος του πληρώματος, ήταν ένα από τα τρία θετικά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας. Τα υπόλοιπα δύο ήταν άτομα που είχαν επιστρέψει από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy ήδη άρχισε η ιχνηλάτηση επαφών, προκειμένου να διαφανεί με πόσους και σε πόσες πτήσεις πέταξε το μέλος του πληρώματος.

«Τα δύο κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες ήταν σε επαναπατριζόμενους και το ένα σε αεροσυνοδό. Μας ανησυχεί το κρούσμα σε αεροσυνοδό, επειδή εξαρτάται πόσες φορές πέταξε με πόσους ήρθε σε επαφή. Ελπίζω να φορούσε μάσκα εντός του αεροσκάφους. Θα γίνει ιχνηλάτηση επαφών και θα δούμε», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως για αρκετές μέρες μετρούμε μηδενικά κρούσματα εγχώριας μετάδοσης.

«Δυστυχώς έχουμε αυτά τα κρούσματα στους επαναπατρισθέντες. Εάν μένουν σε αυστηρή απομόνωση, τότε δεν πρέπει να ανησυχούμε. Εάν μπουν στον πειρασμό, όμως, να βγουν έξω τότε μπορεί να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα πάλι. Εάν τύχει κάποιος από αυτούς να είναι ασυμπτωματικός και κυκλοφορήσει μπορεί, άθελά του, να μας δημιουργήσει πρόβλημα», σημείωσε.

Leave a Response