Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Τεχνηέντως

Το νέο έργο του Banksy που εξυμνεί τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία

194views

Δεν θα μπορούσε να το εικονογραφήσει καλύτερα: Ο Banksy ζωγράφισε ένα αγοράκι το οποίο είχε δίπλα του, σε ένα καλάθι αχρήστων, παιχνίδια με σούπερ ήρωες. Μπάτμαν και Σπάιντερμαν βρίσκονται στο καλάθι, ενώ το παιδάκι επιλέγει να κρατήσει μια άλλη κούκλα για σούπερ ήρωα: μια Βρετανίδα νοσηλεύτρια…

Με αυτόν τον τρόπο ο Banksy στο έργο του αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον την Τετάρτη, με τον καλλιτέχνη να δημοσιεύει το έργο του στην προσωπική του σελίδα στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου, Πόλα Χεντ, έγραψε σε tweet: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας. Είναι ένα εμπνευσμένο έργο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται αυτούς του πρωτόγνωρους καιρούς», συμπλήρωσε στο μήνυμά της στο Twitter.

Δεν είναι το πρώτο έργο που ο Banksy έχει εμπνευστεί από την πανδημία. Ανήρτησε φωτογραφία με το σήμα κατατεθέν του, τους αρουραίους να τρέχουν πανικόβλητοι σε ένα μπάνιο τον περασμένο μήνα, σχολιάζοντας: «Η σύζυγός μου μισεί όταν εργάζομαι από το σπίτι».

Το νέο έργο του καλλιτέχνη θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και μετά θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS, όπως αναφέρει το BBC.

Πηγή cnn.gr

Leave a Response