Δευτέρα, Νοέμβριος 30, 2020
Δράσεις

Λέσχη Ανάγνωσης στο Α.Μ.Θ.- Καινοτόμα Δράση με Ελεύθερη Είσοδο

Είσοδος Ελεύθερη *Κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Πέμπτη του μήνα.

202views

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης είναι η νέα δράση που εγκαινιάζει το Μουσείο κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα, πιστό στην εφαρμογή καινοτόμων δράσεων και δημιουργίας θεσμών που αγκαλιάζουν το παρελθόν και το παρόν του πολιτισμού μας.

Η καθιερωμένη Λέσχη Ανάγνωσης του Α.Μ.Θ. κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Πέμπτη του μήνα, 27 Φεβρουαρίου 2020 στην Αίθουσα Μανώλης Ανδρόνικος στις 18:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο που έχει επιλεγεί είναι του Ισιδώρου Ζουργού, «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο».

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς Έλληνες συγγραφείς, ο Ισίδωρος Ζουργός, έρχεται στη Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο του «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο» και οι διώξεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι το θέμα που θα απασχολήσει τη Λέσχη Ανάγνωσης, που κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Πέμπτη του μήνα.

Τα μέλη της Λέσχης θα θέσουν ερωτήματα στον συγγραφέα και θα κάνουν μαζί του ένα λογοτεχνικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο.
Οι συγγραφείς:
Ισίδωρος Ζουργός
Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρετεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δυο παιδιά και σήμερα εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει μέχρι στιγμής εκδώσει εννέα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων «Στη σκιά της πεταλούδας», 2005, «Η αηδονόπιτα», 2008, «Ανεμώλια»,2012, «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο», 2014 και «Λίγες και μια νύχτες»,2017, ενώ πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Οι ρετσίνες του βασιλιά».

Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου
Η Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου είναι ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ. Το 2019 της απονεμήθηκε το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για τη συνολική προσφορά της στα γράμματα.

Μαρκ Μαζάουερ
Ο Μαρκ Μαζάουερ (Mark Mazower) σπούδασε φιλολογία και φιλοσοφία στην Οξφόρδη και είναι καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
Το βιβλίο του «Θεσσαλονίκη, η πόλη των φαντασμάτων» κέρδισε το βραβείο Runciman Prize και το βραβείο Duff Cooper, ενώ ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο HessellTiltman

Τη δράση συντονίζει ο λογοτέχνης και υπάλληλος του τμήματος εκθέσεων, επικοινωνίας και εκπαίδευσης του μουσείου Κώστας Αρκουδέας.

Δηλώστε συμμετοχή στην 1η Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικού Μουσείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση karkoudeas@culture.gr, τηλ.: 2313310251.

Πε 27/02

Ώρα: 18:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Leave a Response