Δευτέρα, Νοέμβριος 30, 2020
Δράσεις

Προσφορά αίματος χωρίς εμπόδια

Από αύριο, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

107views

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά αύριο, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επί οκταήμερο, με αποτέλεσμα ο πήχης της προσφοράς αίματος να ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα.


Μετά από μια μακρά περίοδο αποκλεισμού μεγάλων περιοχών τριών δήμων
(Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα, Αμπελοκήπων-Μενεμένης), σταμάτησε η απαγόρευση που είχε επιβληθεί προσωρινά εξαιτίας κρουσμάτων ελονοσίας, με συνέπεια οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται σ’ αυτές να μπορούν πλέον να συμμετάσχουν σε αιμοδοσία. Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών δεκάδες εθελοντές αποκλείστηκαν από τη διαδικασία καθώς προέρχονταν από τις αποκλεισμένες περιοχές, και συγκεκριμένα από τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, τη Δ.Ε. Εχεδώρου (Καλοχώρι), τη Νέα Μαγνησία, τη Σίνδο, τα Διαβατά και τον οικισμό Αγ.Σοφία του δήμου Δέλτα, και από τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος-Δενδροπόταμος, Μουριές.


Την ίδια στιγμή, το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, που
μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του δήμου οργανωμένες ομάδες αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ΑμεΑ και μελών τοπικών συλλόγων γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Το σύνθημα «αγαπώ τη ζωή και την προσφέρω απλόχερα…» κινητοποιεί καθημερινά όλο και περισσότερους εθελοντές που ανταποκρίνονται θετικά στο μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στη γιορτή
της ανθρωπιάς.


Από αύριο, λοιπόν, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ,έως και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας λίγες μεν πολύτιμες δε σταγόνες από το αίμα τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα, αιμοπετάλια ή και μυελό των οστών. Να σημειωθεί ότι η εκστρατεία αυτή, που είναι η πρώτη του νέου έτους, έρχεται να πραγματοποιηθεί με φόντο την πρόσφατη ανακοίνωση-έκκληση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για αίμα εξαιτίας της τραγικής έλλειψης που καταγράφεται στις Τράπεζες Αίματος.


Μέσω της αιμοδοσίας, οι εθελοντές μπορούν να γίνουν δότες αιμοπεταλίων, που ενισχύουν τον αγώνα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες, καθώς και ενήλικες που η ζωή τους εξαρτάται από τα αιμοπετάλια που τους προσφέρονται. Ταυτόχρονα, ειδικά στελέχη θα ενημερώνουν τους εθελοντές για την ενίσχυση του δικτύου δοτών μυελού των οστών, δωρητών οργάνων σώματος και βλαστοκυττάρων.

Leave a Response