Δευτέρα, Νοέμβριος 30, 2020
Δράσεις

Καμπάνια για τους πρόσφυγες Ξηροκρήνης και Διαβατών

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ξεκινά καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της Ξηροκρήνης και των Διαβατών, με συλλογή κουβερτών και υπνόσακων.

106views

«Το 2015, όταν όλη η Ευρώπη μιλούσε για «προσφυγική κρίση», ένα πλειοψηφικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έδειχνε την αλληλεγγύη του στην πράξη: μια κοινωνία έντεκα εκατομμυρίων δεν θεωρούσε «κρίση» την παρουσία μερικών δεκάδων χιλιάδων ξεριζωμένων από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Εκατομμύρια άνθρωποι τους πρόσφεραν, λοιπόν, ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα. Πολλοί άνοιξαν τα σπίτια τους, για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό. Και άλλοι, μαζί με τους πρόσφυγες, κατέλαβαν άδεια κτίρια, για να έχουν χώρο να παίζουν και να κοιμούνται τα προσφυγόπουλα. Τα κτίρια αυτά ήταν οι πρώτες καταλήψεις που εκκενώθηκαν» αναφέρει στο μήνυμά της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία.

«Η κοινωνία μας ξέρει τι θα πει αλληλεγγύη. Μετά το κύμα αλληλεγγύης του 2015, τώρα είναι ώρα να το θυμηθούμε ξανά. Να το θυμηθούμε, γιατί η αθλιότητα των κυβερνητικών πολιτικών, της Μόριας, των κλειστών στρατοπέδων και των επαναπροωθήσεων προσφύγων, συνεχίζεται, και ενεργοποιεί ένστικτα ανθρωποφαγίας στις τοπικές κοινωνίες. Να το θυμηθούμε, γιατί ενώ η χώρα ετοιμάζεται να ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, κι ενώ εμπλέκεται ήδη στον εμφύλιο της Λιβύης, οι καθωσπρέπει ανθρωποφάγοι στάζουν δηλητήριο για τους ξένους φτωχούς: στην τηλεόραση, τα τοπικά ραδιόφωνα και τις εφημερίδες» προσθέτει.

«Τώρα, λοιπόν, είναι ώρα να θυμηθούμε και να θυμίσουμε ξανά ότι η κοινωνία μας ξέρει από προσφυγιά και αλληλεγγύη. Όχι στα λόγια. Στην πράξη» τονίζει στο μήνυμά της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Σημεία Συγκέντρωσης Υλικού:

Πληροφορίες από το thessnews

Leave a Response