Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021
Στοχασμοί

Είμαι ναζί, ε και;

«Αν δεν είσαι πρόθυμος να πάρεις κάποιο ρίσκο για τις ιδέες σου, τότε είτε δεν αξίζουν εκείνες, είτε δεν αξίζεις εσύ ο ίδιος.» Έζρα Πάουντ

696views

Σήμερα βαριέμαι να μακρηγορήσω! Ίσως φταίει ο καιρός, ίσως φταίει που δε λέει να μας αποχαιρετήσει το καλοκαιράκι, δε ξέρω πραγματικά. Αφήστε δε, που δεν υπάρχει και λόγος για το συγκεκριμένο θέμα. Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί, όλοι έχουν μιλήσει για αυτό κι έχει κορεστεί πλέον τα μάλα (όπως θα έλεγε κι ένας παλιός μου φίλος και καθηγητής Βυζαντινολογίας).

Ας μπούμε απευθείας στο ψητό, λοιπόν! Ο Χρήστος Παππάς, μέλος, διατελέσαντας βουλευτής και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, κλήθηκε, προ ολίγων ωρών, να απολογηθεί στα πλαίσια της πολυετούς δίκης του ναζιστικού μορφώματος. Όταν ερωτήθηκε λοιπόν για τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα αναμνηστικά και γενικώς για το προσωπικό «φασιστοναζιστικό» αρχείο που έχει στην κατοχή του (το οποίο κι έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ, εδώ και αρκετό καιρό), εκείνος (για άλλη μια φορά) αρνήθηκε (φυσικά) τα πάντα, επικαλούμενος «θλιβερές» δικαιολογίες κι επιχειρήματα (φανερά) των οπισθίων! Ναι, πραγματικά των οπισθίων!

Πιο συγκεκριμένα, για τα κείμενά του που εκφράζει απόλυτο θαυμασμό και αγάπη προς την Εθνικοσοσιαλιστική Ιδεολογία, δικαιολόγησε το γεγονός «πως επρόκειτο για ιδέες της νιότης του» και τα οποία πλέον δεν ασπάζεται. Για τις «φυρερίζουσες» αμφιέσεις του απάντησε ότι οφείλονταν (εν ολίγοις), σε κάποιο «μαυρο-χιουμοριστικό» cosplay (ή πάρτι μασκέ – η αλήθεια πάντως είναι πως θα είχε ακόμα πιο πολύ πλάκα αν κάποιο φιλαράκι και συναγωνιστής του, μεταμφιεζόταν, πλάι του, ως «καμένος Εβραίος» – θα ήταν πιο ολοκληρωμένο και πετυχημένο το όλο concept). Τώρα, όσον αφορά το φασιστικό χαιρετισμό … δε νομίζω πως χρειάζεται να παραθέσω την απολογία του (όλοι έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια για τη δήθεν «αρχαιοελληνικότητα» της συγκεκριμένης χειρονομίας ή για τον Ιωάννη Μεταξά που χαιρετούσε κατά αυτόν τον τρόπο – λες και ο Μεταξάς δεν ήταν φανερά θιασώτης του Αδόλφου και του Μπενίτο, σε σημείο «κακής κόπιας» – αλλά δε βαριέσαι, έχουμε και την 28η Οκτωβρίου προ των πυλών κι αυτά δεν είναι καλό να «λέγονται»…)

Η Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (Ε.Ο.Ν.) του Ιωάννη Μεταξά, την οποία δημιούργησε κατά τα πρότυπα της Χιτλερικής Νεολαίας (Hitlerjugend)

Τέλος πάντων. Το ζήτημα βρίσκεται αλλού (κι όχι τόσο στο γεγονός ότι ένας γραφικός και «ντροπαλός» φασίστας προσπαθεί να σώσει τον κώλο του με νύχια και με δόντια – έτσι κι αλλιώς, αναμενόμενο είναι αυτό). Το ζήτημα βρίσκεται στο αν υπάρχει ακόμη, έστω κι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πραγματικά τις παραπάνω ανοησίες και πείθεται από τέτοιου είδους ουτιδανές επιχειρηματολογίες. Αν υπάρχει, τότε ειλικρινά λυπάμαι πολύ για «εκείνον»…!

Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά, δε μπορείς να δικαιολογήσεις, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ (όσο κι αν θέλεις), όλους «εκείνους» του δόγματος «δεν ήξερα – δεν ρώταγα» (ιδιαίτερα όταν πλέον έχουν βγει στο φως, σίγουρα μία αποδεδειγμένη δολοφονία, σωρεία από απόπειρες ανθρωποκτονίας και προκλήσεων σωματικής βλάβης, καταστροφές, απειλές, πάσης φύσεως προπηλακισμοί και γενικώς τόσα στοιχεία που καταμαρτυρούν ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΩΣ το φασιστικό κι εγκληματικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης).

Εδώ ο Χρήστος σε νεαρή ηλικία, ως cosplayer σε ένα larp με θέμα το Β’ Π.Π.

Από ένα σημείο και μετά, πολύ απλά, οι εν λόγω αρνητές της αλήθειας δε θέλουν να παραδεχτούν το αυτονόητο, το οφθαλμοφανές, το αυταπόδεικτο. Αρνούνται πεισματικά. Ενώ μπορούν να αντικρίσουν τα γεγονότα ως έχουν και κατάματα, εκείνοι επιλέγουν να μην το κάνουν. Με μία (ίσως) δόση υπερβολής, προτιμούν να πεθάνουν. Συνεπώς, δεν είναι ότι «δεν μπορούν»! Απλά «δεν θέλουν»! Αρέσκονται κι επιλέγουν να εθελοτυφλούν φανερότατα (χωρίς ίχνος αισχύνης – όπως θα έλεγε και ο λαϊκός τους βάρδος), μη μπορώντας να παραδεχτούν δημοσίως (είτε στον ίδιο τους τον εαυτό) ότι είναι ΕΠΙΣΗΜΩΣ και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ναζί ή φιλοναζί. Τόσο απλά. Δεν υπάρχει πλέον κάτι που θα μπορούσε να τους «προστατεύσει». Όλες οι αποδείξεις είναι εκεί έξω και είναι και απτές! Απτότατες! Τα επιχειρήματα και τα παραμύθια «περί άγνοιας» ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ (αυτομάτως), όταν χώθηκε το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου. ΤΕΛΟΣ!

Εν κατακλείδι, αν κι εσύ βρίσκεσαι ανάμεσα σε «εκείνους», που θεωρούν ακόμα, εν έτει 2019, ότι η Χρυσή Αυγή (και κατ’ επέκταση οι υποστηρικτές της) δεν είναι ναζιστική, τότε λυπάμαι πολύ (για άλλη μια φορά) που θα σε πληροφορήσω, κατά αυτόν τρόπο, αλλά κι εσύ είσαι ένας χιτλερικός (ίσως με ενοχικές τάσεις) και απλώς δε θέλεις να το παραδεχτείς! Για να ξέρεις, τον κόσμο πάντως δε τον πείθεις πια. Τον εαυτό σου άραγε;

«όχι, δεν είμαστε ναζί»

Τώρα για όλους «εσάς» (ξέρετε ποιοι είστε – από τα επίσημα μέλη της συμμορίας μέχρι τους «απλούς και ταπεινούς ψηφοφόρους της») που φοβάστε και ντρέπεστε να παραδεχτείτε φανερά την ταυτότητά σας, αντί να πείτε σε όλους, ευθέως, ευθαρσώς, με πυγμή, χωρίς φόβο και πάθος «ναι είμαστε ναζί, ε και;», προτιμώντας καλύτερα να προσπαθείτε να κρύβετε αυτό που πραγματικά πρεσβεύετε κι έχετε μέσα στη μαύρη σας ψυχή (παίζοντας πολλές φορές με τις λέξεις και τις έννοιες – τι να εννοείτε άραγε όταν ομιλείτε ακόμα και σήμερα περί «κοινωνικού εθνικισμού», «εθνικού κοινωνισμού», «λαϊκού εθνικισμού» κλπ.) εγώ προσωπικά θα σας υπενθυμίσω το (σωστό, κατά τα άλλα) ρητό ενός δικού σας αγαπημένου φιλοσόφου (του Έζρα Πάουντ), ότι αν δεν είσαι πρόθυμος να πάρεις κάποιο ρίσκο για τις ιδέες σου, τότε είτε δεν αξίζουν εκείνες, είτε δεν αξίζεις εσύ ο ίδιος!

Κατάλαβες Χρήστο μου;

Υ.Γ.: Το ακόμα πιο θλιβερό σε όλη αυτήν την υπόθεση, είναι που ο «κύριος» Παππάς δηλητηριάζει, εδώ και χρόνια, τις παιδικές και αθώες ψυχούλες των παιδιών του και της «μπολιάζει» με το μαύρο καρκίνωμα του μίσους, με τον ιό του ναζισμού. Πραγματικά, ελπίζω να είναι προσωρινό κι αναστρέψιμο. Ευελπιστώ πως δεν έχει, ουσιαστικά, προλάβει να προκαλέσει κάποια «φθορά» (όσον αφορά τη ψυχοσύνθεσή τους) ώστε να μη «γιγαντωθεί» με το πέρασμα των χρόνων…

Το ελπίζω…

Leave a Response

Γιώργος Αλέξανδρος Κλίνης
Επικοινωνία: georgiosklinis@demec.gr