Πέμπτη, Νοέμβριος 21, 2019
Θεσσαλονίκη

Καραβάκι από τη Μέση Ανατολή πρόκειται να αγκυροβολήσει στη Σαλόνικα – Μήπως καταφθάνει ο «εξ ανατολών κίνδυνος»;

Να ντυθώ στα χακί και να πάω να πολεμήσω;

107views

«Καραβάκι από τη Μέση Ανατολή πρόκειται να αγκυροβολήσει στη Σαλόνικα και μου το λες έτσι; Ο εξ ανατολών κίνδυνος θα είναι! Πάω να βάλω τα χακί μου». Να κάτσεις στα αυγά σου λέω εγώ. Μην αγχώνεσαι παιχτούρα μου, δεν υπάρχει τέτοιου είδους φόβος. Κανένας δεν έρχεται από την Ανατολή … τουλάχιστον με άγριες διαθέσεις. Απλώς μία 40μετρη παραδοσιακή ξύλινη «μαούνα» από το Κατάρ, θα «σκάσει μύτη» στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη που μας έρχεται (24 Ιουλίου έτσι; – μην ξεχαστείς και νομίζεις ότι είναι τον άλλο μήνα). Θα κάτσει στην όμορφη πόλη μας για 2 μέρες (μέχρι και Παρασκευή – το Σάββατο αποχαιρέτα το και κούνα του μαντίλι – bye bye my darling).

Γι’ αυτό αν θες να το θαυμάσεις, προετοιμάσου, ντύσου ναυτάκι (ή ότι άλλο γουστάρεις) και περίμενε μέχρι την άλλη εβδομάδα την Τετάρτη, στις 19.00, στη Νέα Παραλία, (στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου κι όχι πιο μακριά).

Ντύσου και Ποπάι άμα θες, δε με νοιάζει – καλή ιδέα για cosplay πάντως

Αν πάλι θες ξενάγηση σε αυτό το σκάφος-μουσείο, το πλήρωμα 16 ναυτικών θα σε υποδεχθεί και σου υπόσχεται πως θα σου μάθει τα πάντα από την καταριανή θαλασσινή κουλτούρα και παράδοση (να τα μάθεις όλα απ’ έξω κι ανακατωτά διότι την παράλλη Δευτέρα θα σε εξετάσουμε να δούμε τι έμαθες – καλά θα κάνεις να ξέρεις μάθημα, διότι ο καθηγητής «μοιράζει» αποβολές «χωρίς εκπτώσεις» – τον χώρισε η γυναίκα του και καταλαβαίνεις…). Τέλος πάντων, καλό το κουτσομπολιό, αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας.

Το Al Mubaraki (το καραβάκι για το οποίο μιλάμε τόση ώρα ντε), πέρα από το γεγονός ότι προωθεί (υπογείως) το επερχόμενο Μουντιάλ του 2022, θα διανύσει 4000 ναυτικά μίλια, «εισβάλλοντας» σε 11 συνολικά λιμάνια (Κωνσταντινούπολη, Τσανάκαλε, Μύκονο, Πειραιά, Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, Νότια και Βόρεια Ιταλία – ουφ, κουράστηκα και μόνο που τα έγραψα – «βαρέα και ανθυγιεινά» θα πρέπει να αρχίσουν να μου κολλούν για τη δουλειά που κάνω).

Αν δε σε κάλυψε το θεματάκι μας τότε να … απευθυνθείς εδώ. Γκε-γκε;

Άντε και καλά… ταξίδια!

Leave a Response

Γιώργος Αλέξανδρος Κλίνης
Επικοινωνία: georgiosklinis@demec.gr